Als trotse eigenaar van een woning in Doornbos-Linie of Hoge Vucht, hebt u nu de kans om uw huis te transformeren in een energiezuinige woning met behulp van de Subsidie voor Duurzame Woningverbeteringen. Deze subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren (geen appartementen) en biedt financiële ondersteuning voor diverse duurzame aanpassingen aan uw huis. Hier zijn de details:

Subsidie

U kunt tot wel € 19.000 aan subsidie ontvangen, wat overeenkomt met maximaal 50% van de totale kosten van de werkzaamheden. U draagt zelf minstens de helft van de kosten bij.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Woning en WOZ-waarde: U bent de eigenaar en hoofdbewoner van een woning met een postcode die begint met 4816, 4826 of 4827, en de WOZ-waarde van uw woning mag niet hoger zijn dan € 300.000 (volgens de WOZ-waarde van 2020). U kunt de WOZ-waarde van uw woning in 2020 vinden op de website van de Rijksoverheid.
  • Energielabel: Na het uitvoeren van de werkzaamheden moet het energielabel van uw huis met minimaal 3 labelstappen verbeteren, of uw energielabel moet minimaal energielabel B zijn. Bijvoorbeeld:
    • Als uw energielabel voor de werkzaamheden D was en na de werkzaamheden A wordt, dan is er sprake van een verbetering van 3 stappen.
    • Als uw energielabel voor de werkzaamheden C was en na de werkzaamheden B wordt.
    • Als uw huidige energielabel al B is, maar u voldoet aan andere voorwaarden om subsidie aan te vragen, bijvoorbeeld als u overschakelt naar elektrisch koken.

Pre-energielabel (link): Het pre-energielabel geeft vooraf aan wat het energielabel zal zijn na de uitvoering van de werkzaamheden.

Houd er rekening mee dat deze subsidie niet beschikbaar is voor woningen die verhuurd worden of als u huurder bent.

Maak nu gebruik van deze unieke kans om uw woning te verduurzamen, uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan een groenere toekomst. Neem contact op met Home Isolatie om te ontdekken hoe u kunt profiteren van de Subsidie voor Duurzame Woningverbeteringen in Doornbos-Linie en Hoge Vucht. Samen kunnen we de wereld een stukje groener maken!