AminoFoam is een innovatief isolatieschuim dat uitermate geschikt is om lege spouwmuren te vullen, maar ook om spouwmuren met aanwezig isolatiemateriaal te herstellen of aan te vullen. Hiervoor hoeft de aanwezige isolatie niet te worden verwijderd.

Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt Aminofoam in de spouw gespoten. Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig homogeen is. Denk hierbij aan wol of verzakte isolatieplaten.

AminoFoam wordt met behulp van lucht in uw spouwmuren geblazen. In de spouwmuur zorgt het voor een volledig naadloze isolatielaag. Door de fijne celstructuur heeft AminoFoam en hoge isolerende waarde, wat de isolatiewaarde ten goede komt.

Verwerking

Tijdens de verwerking worden de twee componenten in de juiste verhouding gemengd. Dit proces begint met het basismateriaal polymeer, dat ook wel hars wordt genoemd. De hars wordt door een speciaal hiervoor ontwikkeld schuimpistool opgeschuimd. Het resultaat is dat er een soort slagroom achtig isolatieschuim ontstaat. Voordat het isolatieschuim de schuimpistol verlaat wordt de harder aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat  er een reactie ontstaat wat het isolatieschuim omzet tot een vormvaste isolatie.

 Via kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur wordt AminoFoam onder lage druk in vormvast vorm in de spouwmuur geïnjecteerd. Het aanwezige vocht vindt door verdamping via de bakstenen en de mortelvoegen van de buitenmuur een weg naar buiten. Na het aanbrengen van AminoFoam worden de voegen nagenoeg onzichtbaar gedicht.

Foam spouwmuur isolatie

Voordelen AminoFoam

  • Geschikt voor bij-isoleren, herstellen of aanvullen van spouwmuurisolatie
  • Hoge isolatiewaarde: het isoleert zeer goed, met een hoge isolatiewaarde
  • Waterafstotend: Het is waterafstotend, waardoor vocht in de eerste plaats niet wordt opgezogen.
  • Dampopen: Aminofoam is opencellig waardoor vocht niet in de materiaal blijft zitten. Hierdoor voorkom je vochtproblemen in de spouw.
  • Schimmels hebben geen kans: Doordat er geen vocht in Aminofoam blijft zitten blijft het vrij van schimmel en rot.
  • Zeer goede dichting: Het zorgt voor een zeer goede dichting van naden en kieren.
  • Vult ook smalle spouwen: ook smalle spouwmuren kunnen geïsoleerd worden met AminoFoam.
  • Bereikt moeilijk bereikbare plekken: Het vloeibare materiaal komt op moeilijk bereikbare plekken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor spouwmuur isolatie met AminoFoam?