Als je op zoek bent naar energiebesparende maatregelen voor je huis, dan is deze subsidie iets om in gedachten te houden. Door gebruik te maken van deze subsidie kun je niet alleen de isolatie van je woning verbeteren, maar ook besparen op je energierekening.

Een belangrijk aspect van de subsidie isolatie 2023 is dat deze verbonden is met het ISDE-programma, wat staat voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Dit programma heeft als doel om duurzame energieopwekking en energiebesparing te bevorderen. Door isolatiemaatregelen te nemen in je woning, kom je in aanmerking voor subsidie vanuit het ISDE-programma.

Subsidie bedragen

De subsidiebedragen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke isolatiemaatregelen die je neemt. Hier zijn enkele richtlijnen voor de subsidiebedragen:

Home isolatie Subsidie bedragen voor het nemen van isolatie maatregelen.

Wat zijn de voorwaarden?

Wil je in 2023 profiteren van de subsidie voor isolatie? Hier zijn enkele belangrijke voorwaarden waar je aan moet voldoen om te kunnen genieten van deze geweldige regeling en het ISDE-programma:

  1. Particuliere woningbezitter: De subsidie is specifiek bedoeld voor eigenaren van particuliere woningen. Helaas geldt deze niet voor huurwoningen.
  2. Bouwjaar van de woning: Je woning moet vóór 1 januari 2016 zijn gebouwd. Dit biedt kansen voor oudere woningen om te profiteren van de subsidie.
  3. Uitvoering door erkend bedrijf: Het is essentieel dat de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend en vakbekwaam bedrijf. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en optimale energiebesparing. Home isolatie voldoet aan deze voorwaarden.
  4. Tijdige subsidieaanvraag: Zorg ervoor dat je de subsidieaanvraag tijdig indient, binnen de gestelde termijn na de uitvoering van de isolatiemaatregelen. Zo voorkom je dat je de subsidie misloopt.

Hoe vraag je subsidie aan?

Je kunt de ISDE-subsidie aanvragen via de volgende stappen:

  1. Maak een keuze: Onze adviseurs staan u graag te woord bij het maken van een keuze.
  2. Zoek uw meldcode: Zorg dat je energiemaatregelen voldoen aan de geldende meldcode.
  3. Laat uw isolatie maatregelen installeren door Home isolatie: Het is belangrijk dat u foto’s maakt van de werkzaamheden.
  4. Bereid uw aanvraag voor: Zorg ervoor dat je de factuur en betaalbewijs hebt.
  5. Vraag de subsidie aan: Voer de aanvraag uit binnen 24 maanden na de installatie van de maatregelen aan. Via RVO (link)

Het is belangrijk om de instructies op de RVO-website nauwkeurig te volgen en ervoor te zorgen dat je alle vereiste documenten en gegevens correct aanlevert. Houd ook rekening met eventuele deadlines voor het indienen van de aanvraag.

Wil u ook uw woning laten isoleren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.