Wat is een spouwmuur?

Een groot deel van de Nederlandse woningen van 1920 zijn voorzien van een binnenmuur en een buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een open ruimte die de spouw of de spouwmuur wordt genoemd.

Waarom hebben woningen een spouwmuur?

De spouwmuur is in het leven geroepen om twee reden. De eerste reden is om vocht te regulieren. De buitenmuur vangt alle regen op en houdt dit vast. Het vocht dringt door de muur door naar de spouw. Door ventilatie in de lege ruimte krijgt de buitenmuur de kans om op te drogen zonder dat de binnenmuur nat wordt.

De tweede reden is dat de spouwmuur in staat is om de warmte in huis binnen te houden. Echter wanneer geen isolatie materiaal is aangebracht, zorgt de luchtstroom ervoor dat de binnenmuur onaangenaam koel aanvoelt. Dit heeft het gevolg dat de binnenmuur de woning afkoelt.

Toepassen van spouwmuur isolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie houdt in dat er isolatiemateriaal wordt geplaatst tussen de binnen- en buitenmuur, met als doel de warmteoverdracht naar buiten te verminderen. Dankzij geavanceerde technologieën is het isolatiemateriaal tegenwoordig vochtbestendig, wat betekent dat vocht kan verdampen.

Spouwmuurisolatie is een slimme, snelste en makkelijkste methode om je woning te isoleren. Het resulteert in een warmer huis, een lagere energierekening.

Home isolatie spouwmuur isolatie

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor spouwmuur isolatie met Insufoam?