Insufoam is een innovatief isolatieschuim dat uitermate geschikt is om lege spouwmuren te vullen, maar ook om spouwmuren met aanwezig isolatiemateriaal te herstellen of aan te vullen. Hiervoor hoeft de aanwezige isolatie niet te worden verwijderd.

Insufoam is milieuvriendelijk en wordt met behulp van lucht in uw spouwmuren geblazen. In de spouwmuur zorgt het voor een volledig naadloze isolatielaag. Door de fijne celstructuur heeft Insufoam en hoge isolerende waarde, wat de isolatiewaarde ten goede komt.

Insufoam is ‘bio-based’

Insufoam bestaat uit twee componenten, namelijk een hars en een harder. Het belangrijkste bestanddeel van Insufoam is de hars dat ook bekend is uit de houtverwerkingsindustrie. De hars van traditionele isolatieschuim, bevat koolstof. De makkelijkste manier is om koolstof uit aardolie te winnen, dit is echter een milieuonvriendelijke manier. Insufoam haalt de koolstof voor de hars uit biogas en krijgt daarmee een bio-based erkenning.

Voor het opschuimen van het materiaal wordt gebruik gemaakt van lucht. Dit betekent dat er dus geen schadelijke (H)CFK-houdende blaasmiddelen gebruikt worden.

Verwerking

Tijdens de verwerking worden de twee componenten in de juiste verhouding gemengd. Dit proces begint

met het basismateriaal polymeer, dat ook wel hars wordt genoemd. De hars wordt door een speciaal hiervoor ontwikkeld schuimpistool opgeschuimd. Het resultaat is dat er een soort slagroom achtig isolatieschuim ontstaat. Voordat het isolatieschuim de schuimpistol verlaat wordt de harder aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat  er een reactie ontstaat wat het isolatieschuim omzet tot een vormvaste isolatie.

 Via kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur wordt Insufoam onder lage druk in vormvast vorm in de spouwmuur geïnjecteerd. Het aanwezige vocht vindt door verdamping via de bakstenen en de mortelvoegen van de buitenmuur een weg naar buiten. Na het aanbrengen van Insufoam worden de voegen nagenoeg onzichtbaar gedicht.

Voordelen Insufoam

  • Geschikt voor bij-isoleren, herstellen of aanvullen van spouwmuurisolatie
  • Waterafstotend
  • Dampdoorlatend
  • Brandveilig
  • Hoge isolatiewaarde
  • Geen chemische blaasmiddelen
  • Dicht naadloos af

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor spouwmuur isolatie met Insufoam?